maanantai 26. heinäkuuta 2010

Uusia kirjoja

Olin viikonloppuna Tampreella, ja sieltä mukaan tuli muutama uusi kirja.

Ensinnäkin ystäväni lahjoitti minulle ihanan kirjan: Irving Stone: Vincent van Gogh -Hän rakasti elämää. Kuulemma sen kirjan koti olisi paremmin minun luona. Olen kulkenut silmät auki, jos olisin tuon kirjan löytänyt jostain kirpparilta tms, mutta ei ole osunut. Nyt sitten kirja tuli minulle, kiitoksia Tampereen ystävälle. Lueskelin alusta parikymmentä sivua. Vaikutti oikein hyvältä. Tarina alkaa Lontoosta, ja oli oikein hauska miettiä, että olen tosiaankin käynyt siinä sen talon pihalla, jossa van Gogh asusteli Lontoossa ollessaan.

Kävimme myös torilla kiertelemässä ja mukaan tarttui slovakialainen lastenkirja: Ivan Kalas: Pienet puukilaiset. Tykkään noista itäeurooppalaista lastenkirjoista, vähän vanhemmista. Tämä oli niinkin tuore kuin 1980-luvun alkupuolelta, mutta kuvat olivat kyllä liikuttavia. Läksi mukaan eurolla. Sen sijaan eräs ammattimainen kirjamyyjä pyysi jostain SS-joukoista kertovasta kirjasta 25 euroa. Just. Ensipainos ja plaaplaa. Sanoinkin, että minua kiinnostaa aina enemmän se mitä siellä kirjan kansien sisäpuolella on. Miehelle siis olisi voinut lähteä tuliainen, en tiedä olisiko se edes kiinnostanut. Mutta tosiaankaan ei lähtenyt mukaan.

Akateemisessa kirjakaupassa kävin myös. Voi että oli paljon ihania kirjoja. Vähän tarjouskirjoja katselin ja yksi upeasti kuvitettu kirja osui mukaan: järkälemäinen Geologica, Elävä ja muuttuva maapallo. Isokokoinen kirja, jossa on melkein 600 sivua. Oli kuvia korkeista vuorista ja niin ihmeellisistä paikoista, että tuskin niitä on oikeasti edes olemassakaan. Luin junassa muutaman kymmenen ensimmäistä sivua. Ihmeellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti