maanantai 11. maaliskuuta 2013

Vauva"oppaita"

Luin tämän kirjan jo ajat sitten, kun poika kotiutui. Kirja ärsytti jo alkumetreiltä enkä tiedä, miksi edes luin sen loppuun. Kirjoittaja on takakannen mukaan yksi Ruotsin tunnetuimmista seksi- ja parisuhdeneuvojista. Osa kirjan löpinöistä on itsestäänselvyyksiä (älä jätä pienen lapsen ulottuville tuhkakuppia), osa lässytystä kirjoittajan omasta lapsesta, mikä ei ainakaan minua kiinnosta (millä sanalla tämä kutsuu kenkiään), osa älyttömyyksiä (lasta ei pidä nukuttaa sängyn reunalla ellei lattia ole vuorattu tyynyillä) ja osa todella virheellisiä (äidinmaito säilyy pakastimessa viikon). (Äidinmaito säilyy pakastimessa vähintään kolme kuukautta, joidenkin lähteiden mukaan jopa puoli vuotta. Joka tapauksessa paljon pidempään kuin viikon.)

Kirjoittaja latelee omia mielipiteitään eikä useinkaan perustele niitä. Osa on vastoin suomalaisia terveysalan suosituksia. Kirjassa ei ole oikein punaista lankaa.

Rehellisesti sanottuna kirja on kaikin tavoin huono. Siinä ei ole edes kuvia. :D

Katerina Janouch: Ensimmäinen vuosi, Otava, 2010 (alkuteos 2005/2008), 231 sivua. Lainattu kirjastosta. 

Samalla pyydän julkisesti anteeksi, että ostin reilut kymmenen vuotta sitten ystävälleni Tyttökavereiden oppaan vauvavuoteen (kirj. Iovine Vicky) lahjaksi, kun tämä sai ensimmäisen lapsensa. Aloin lukea kirjaa ja ajattelin, että se olisi ollut sellainen hauska, vähän kieli poskessa kirjoitettu. Se oli niin surkea, että en pystynyt lukemaan kuin kolmanneksen alusta. Idioottimainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti