torstai 17. helmikuuta 2011

Elämä järjestykseen

Monta kuukautta on kulunut ilman yhtäkään kirjapäivitystä. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, ettenkö olisi mitään kirjoja käsitellyt, tai jopa lukenut.Minähän luen mielelläni elämänhallintaoppaita. Tämä oli erityisen hyvä sellainen. Kuten takakansikin lupaa, niin tämä kirja ei patista tekemään mitään. Pikemminkin niin päin, että älä todellakaan muuta elämääsi, vaan nauti siitä.

Kirja on osittain kieli poskessa kirjoitettu, mutta totta toinen puoli. Kirja on jaettu kolmeen osioon: työ, arki ja apukeinot sekä lisäksi on alku- ja loppusanat. On pohdintaa siitä, mistä vitkuttelu johtuu. Jotkut meistä ovat vitkuttelijoita ja jotkut eivät. Ne, jotka eivät ole, varmaan pitävät tätä kirjaa ärsyttävänä, mutta niille, jotka kärsivät prokrastinaatiosta, kirja on varmasti mieluista luettavaa. Ja nimenomaan siitä kärsivät kärsivät.

Kirjasta ehkä suurimpana vastauksena jäi mieleen, että kannattaa miettiä tarkkaan, että mitkä asiat on todellakin pakko tehdä. Siis ihan oikeasti. Jos jonkin asian tekeminen tuntuu vastenmieliseltä, niin joku syyhän siinä taustalla on, että miksi se tuntuu niin inhottavalta.

Kathrin Passig ja Sascha Lobo: Elämä järjestykseen ilman rahtuakaan itsekuria, Atena kustannus Oy, 283 sivua, oma pokkari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti