perjantai 25. elokuuta 2017

Faktaa ruoasta ja ravinnosta

Oikein hyvä kirja syömisestä ja ruoasta. Kunnon vastaisku mutulle on aina tieto. Pohdinta ravitsemustieteen ja median suhteesta sopii kaikkeen muuhunkin tieteeseen. Lyhyt katsaus suomalaiseen ruokailuhistoriaan ja sitten usein kysytyt ruokakysymykset ja nykyajan ruokakummallisuudet. D-vitamiini, gluteeni, einekset, jodi. Paljon vinkkejä ja ajattelemisen aihetta siihen, miten voisi syödä suositusten mukaan tai ainakin lähelle sitä. Paljon tuttuja juttuja (miten vaikkapa lautaskoko huijaa), mutta myös minulle uusiakin oivalluksia.

Vahva suositus, ja vien siskollenikin lainaan.

Hanna Partanen: Puurot ja vellit sekaisin Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?, Read me (Bonnier) 2016, 250 sivua, kirjastosta lainassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että ilahdutat viestilläsi.